Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У ДТП на Херсонщині загинула відома українська спортсменка

Національний комітет спорту інвалідів України, вся паралімпійська родина скорбить у зв'язку з трагічною загибеллю Олени Савченко - члена національної збірної команди України з паратриатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Олена однією з перших розпочала займатись новим дуже складним паралімпійським видом спорту - паратриатлоном, який вперше був включений в програму Паралімпійських ігор у 2016 році, на Паралімпіаді в Ріо.

За надзвичайно стислий період Олена Савченко з початківця одразу, практично, стала професіоналом, неодноразово стаючи призеркою чемпіонатів України та захищаючи честь України на міжнародних змаганнях різного рівня. В Оленчиних планах була Паралімпіада-2020 у Токіо, на яку, вона, безумовно потрапила би і, напевно, виборола би медаль для України... Якби не трагічний випадок: вчора, 26 червня, на Бериславській трасі Херсонщини водій автомобіля КАМАЗ збив її разом із колегою-велосипедистом, які разом з іншими товаришами-спортсменами прямували на тренування за місто. В результаті аварії Оленки не стало. Другий велосипедист був госпіталізований.

Водій КАМАЗа намагався втекти з місця ДТП. Однак за ним в погоню кинулися небайдужі автомобілісти, вони ж викликали поліцію. В кінцевому підсумку водія вдалося наздогнати і заблокувати на трасі, він вискочив з салону і спробував втекти. У цей момент на зупинці поряд з селищем Інженерний стояв співробітник поліції, який якраз прямував на зміну. Поліцейський наздогнав і затримав зловмисника.

2014.paralympic.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ