Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У «Дзизі» відкриють виставку живопису Яцека Ярчевскі

20 березня 2007 року у галереї «Дзиґа» відбудеться відкриття виставки живопису Яцека Ярчевскі (Польща) — про це «Гал-info» повідомили в МО «Дзига».
 Яцек Ярчевскі – народився 24 серпня 1962 року у Равічу. 1982 року закінчив Державний ліцей пластичного мистецтва у Вроцлаві. У 1983-1988 рр. навчався у Вищій школі пластичного мистецтва на відділі малярства, графіки та різьби. Диплом з відзнакою із станкового живопису і проектування малярства в архітектурі та урбаністичному ландшафті отримав, навчаючись у професорів Stanislawa Ryszarda Korytki i Mieczyslawa Zdanowicza.
Із 1997 року працює науковцем та викладачем Академії Мистецтв у Вроцлаві на кафедрі малярства, а з 2003 року – на кафедрі малярства архітекторського та мультимедій. Також із 2001 року є співробітником в майстернях технології малярства та малярської техніки. Власне майстерня малярської техніки і стала місцем, де виокремився специфічний спосіб техніки живопису Ярчевскі.
Яцек Ярчевскі винайшов власний цикл дипломних образів «гаптичного малярства», що сприймається як оком, так і долонею, котре стало визначальним для його творчості. Сам митець досі практикується у використанні різних матеріалів живопису.
З 1987 року Яцек Ярчевскі займається проектуванням вітражів, які розходяться в Польщі, Німеччині та Бельгії. Його вітражі знаходяться у рідному Равічу та приватних сакральних збірках.
Митець пропагує та розвиває концепцію «активної матерії», яка втілюється в гаптичному малярстві. Ярчевскі будує свої картини «з середини», використовуючи рельєф і текстуру, а образи аналізує в категоріях балансу, ритму, гармонії та експресії. Теми, які реалізує автор у внутрішньому і зовнішньому осягненні людини стосуються відчуттів, розуму та почуття.
Яцек Ярчевскі є автором 12 індивідуальних виставок живопису у Вроцлаві, Лєсно, Равічу, Лєгніці, Єленій Горі, Гаврові (Чехія), Паал Берінгені (Бельгія). Також митець брав участь у семи колективних виставках у Польщі та вісьмох за кордоном: Бельгія, Нідерланди, Франція та Німеччина.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ