Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Естонії нагородили молодих українських науковців

У столиці Естонії з 22-го по 27 вересня проходив 29-й Конкурс молодих вчених Європейського Союзу (EUCYS-2017) – найпрестижніше змагання переможців національних конкурсів, на яких нагородами відзначили і українців, - Укрінформ.

Про це повідомив завідувач відділу Малої академії наук (МАН) Олександр Юров.

«За результатами презентацій та відповідей на запитання авторитетного міжнародного журі наших молодих вчених було відзначено: Яну Жабуру – другим призом EUCYS-2017 і почесною нагородою – участю у Стокгольмському міжнародному молодіжному семінарі та урочистій церемонії нагородження лауреатів Нобелівської премії-2017; Миколу Веремчука – спеціальним призом від форуму Європейських міжурядових дослідницьких організацій (EIROforum)», - сказав Юров.

За його словами, роботи представників української МАН викликали великий інтерес учнівської молоді Естонії та учасників і гостей конкурсу.

Привітати команду України на європейському конкурсі прийшли місцеві українці, в тому числі тимчасовий повірений у справах України в Естонській Республіці Василь Яковенко і голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

«Успішна участь представників МАН у конкурсі EUCYS-2017 і висока оцінка їх наукових розробок слугуватимуть зростанню поваги до нашої держави і піднесенню авторитету України у світовому науковому співтоваристві», - наголосив Юров.

Загалом 146 учасників з 38 країн світу привезли до Таллінна 89 наукових теоретичних та прикладних робіт, які охоплюють більшість природничих і технічних наук. Україну представляли переможці цьогорічного Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України: випускниця Технічного ліцею Національного технічного університету України «КПІ» Яна Жабура (тема роботи - «Вдосконалення технічних можливостей дельта-робота») та учень 11-го класу Чернівецького ліцею №1 математичного та економічного профілів Чернівецької міської ради Микола Веремчук (робота «Дослідження розподілу густини в газах за допомогою шлірен-фотографії»).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ