Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Facebook розпочався флешмоб, присвячений 90-річчю української анімації

У Facebook стартував флешмоб, присвячений 90-річчю української анімації, повідомляє Cultprostir.

Його приурочено до 90-літнього ювілею одного з перших українських фільмів «Казка про солом’яного бичка», створеного основоположником вітчизняної анімації В’ячеславом Левандовським.

Учасникам флешмобу пропонують викласти епізод з улюбленого українського мультфільму з мітками #УлюбленийМультик #НашійАнімації90. До мультиплікаційної ініціативи, серед інших кіноманів, вже долучилися музиканти Едуард Приступа (Діля) та Олександр Положинський.

«“90 років українській анімації” як концепт – це для мене дуже надихаюча ідея. Це про історію анімації, про те, що ти не один, про моє дитинство, про вчителів. Це моя впевненість в тому, що те, що я роблю, було і буде необхідно. Той факт, що майбутня ретроспектива українських анімаційних картин, знятих у різних техніках, стартувала з флешмоба – спроба нагадати багатьом про вітчизняну анімацію. Мені точно нагадувати не потрібно, але людей це до спільноти залучає. «90 років українській анімації» – це один з дослідницьких проектів Івана Капітонова та Лілії Іволги. Той факт, що його старт співпав із появою Української Анімаційної Асоціації, для мене символічний. Думаю, флешмоб та ретроспектива нас ще більше об’єднають», – розповіла Cultprostir Олена Голубева, продюсер студії «Червоний собака», виконавчий директор Української Анімаційної Асоціації.

Cultprostir

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ