Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У фондосховища Львівської галереї мистецтв пускають приватних колекціонерів з Польщі, - Возницька

У фондосховищах Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького з дозволу дирекції допускають колекціонерів. Про це сьогодні, 6 листопада, під час засідання круглого столу на тему: «Проблеми збереження національної культурної спадщини» розповіла екс-директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Разінкова-Возницька. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

«У фондосховища європейського мистецтва ХІV - ХVІІІ ст., що в Палаці Потоцьких, з дозволу нинішнього директора галереї Тараса Возняка були допущені два поважних колекціонери, які не є музейниками, з Республіки Польщі. Один із них - граф Пініський. Другого я наразі не називатиму. Той пан працював у фондах кілька днів, про що з гордістю розповідав молодий працівник, який минулого року закінчив навчання і зараз матеріально відповідає за фондосховища. А Марію Сойко, яка була на цій посаді і у якої при інвентаризації все зійшлося, змусили перейти на іншу посаду», - заявила Лариса Разінкова-Возницька.

Вона нагадала також про посилену вагу поляків до батальних полотен Мартіна Альтамонте.

Також Лариса Разінкова-Возницька наголосила, що фахові працівників були переведені мало не екскурсоводами.

«Два відділи музею вже не працюють. Під загрозою вилучення зі структури трьох музеї Жидачева та Музею книги, але після того, як ми підняли шум музеї існують надалі», - сказала вона.

Працівники "Олеського замку" поскаржилися Президенту на репресії з боку керівництва

Також вона додала: «В час перевірки музейної збірки були звільнені матеріально відповідальні особи. Ці люди повинні були бути до кінця звірки та поставити свої підписи в актах. Продовжується тиск на фахових працівників музею та їх звільнення. У такому становищі опинилася завідувачка фондів Олеського замку Тетяна Сабодаж. Яку голослівно обвинуватили. Нею був написаний лист до президента на неї тиснули та змушували відкликати лист. Їй оголосили догану бо вона дала інтерв’ю журналістам».

Гал-інфо звертається до адміністрації Львівської галереї мистецтв з проханням надати коментар з цього приводу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ