Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Франківському суді Львова врешті почали розгляд резонансної кримінальної справи

Колегія суддів Франківського суду Львова під головуванням судді Світлани Мартьянової, завершивши підготовче судове засідання, врешті 10 листопада 2017 року почала розгляд резонансної кримінальної справи стосовно розкрадань бюджетних коштів у Львівській дирекції ПАТ «Укрпошта» в особливо великих розмірах.

Ідеться про кримінальну справу, яку скерували до Франківського суду першої інстанції ще понад рік тому. За час, що минув, було проведено тільки одне судове засідання.

Суть справи. Правоохоронні органи з’ясували, що посадовець Львівської дирекції поштового зв’язку, керівник комунального підприємства Львівської облради і директори двох комерційних структур організували схему розкрадання бюджетних коштів, які були призначені для ремонтно-будівельних робіт приміщень відділень поштового зв’язку. Група фігурантів кримінального провадження бюджетні кошти отримала, проте ремонтно-будівельні роботи у поштових відділеннях не завершила.

Отже, у вересні 2014 року Львівська дирекція поштового зв’язку, як замовник і розпорядник бюджетних коштів, уклала договори з комерційною структурою. Відповідно підписаних угод комерційна структура зобов’язалась виконати будівельні роботи у двох відділеннях поштового зв’язку – у Самборі та Роздолі. У листопаді 2014 року зазначена комерційна структура уклала додаткову угоду із субпідрядною організацією, яку залучили до проведення будівельно-капітальних робіт на вказаних об'єктах.

Кошторис проекту становив понад 1,7 мільйонів гривень, а фінансування обумовлених робіт оплачували з державного бюджету. Технічний нагляд за станом виконання замовлення Львівської дирекції поштового зв’язку здійснювали начальник комунального підприємства Львівської обласної ради та керівник комерційної структури, з яким уклали угоду.

У грудні 2014 року будівельно-ремонтні роботи не були завершені, однак фігуранти кримінального провадження підписали акти, що вони виконані. Загальна вартість невиконаних робіт на той час становила понад один мільйон гривень, що підтверджено відповідними документами контрольних обмірів і розрахунками ДФІ у Львівській області, а також висновком будівельної експертизи.

На підставі ухвали суду оперативники Львівського управління боротьби з економічними злочинами провели санкціоновані обшуки у офісах підрядника, субпідрядника, а також у робочих кабінетах службових осіб, які здійснювали технічний нагляд за виконанням робіт. Поліцейські вилучили технічну документацію, 40 тисяч доларів США і 30 тисяч гривень.

Слідчий відділ Франківського відділу поліції ГУНП у Львівській області, при процесуальному керівництві прокуратури №3, повідомив про підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України таким особам:

▪ 60-річному посадовцю Львівської дирекції поштового зв'язку;

▪ 54-річному начальникові комунального підприємства Львівської обласної ради;

▪ 52-річному директорові фірми-субпідрядника;

▪ 51-річному директорові підприємства, який також здійснював технагляд і вже має судимість за вчинення аналогічного службового кримінального правопорушення.

Підозрюваним загрожує ув'язнення на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна, а також позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ