Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Франції проходить перший тур парламентських виборів

У Франції 11 червня відбувається перший тур виборів до Національних зборів, нижньої палати парламенту. Вперше у виборах бере участь створена у 2016 році партія нового президента Франції Емманюеля Макрона La République En Marche ! («Республіко, вперед!»).

Згідно з опитуваннями, партія La République En Marche ! може отримати у першому турі щонайменше 30% голосів виборців, тоді як «Республіканці» – 20%, а ультраправий «Національний фронт», лідера якого Марін Ле Пен переміг Емманюель Макрон у другому турі президентських виборів, – 17%. Але для здійснення обіцяних реформ Макрону може знадобитися у парламенті підтримка республіканців.

Французи мають обрати 577 депутатів, тоді як участь у виборах беруть 7 тисяч 882 кандидати.

На парламентських виборах у Франції голосують не за партію, а за конкретного кандидата у кожному виборчому окрузі. Якщо він набирає понад 50% голосів у першому турі, його оголошують переможцем. В іншому випадку – два кандидати з найбільшою кількістю голосів виходять до другого туру.

Другий тур парламентських виборів у Франції запланований на 18 червня.

7 травня Ле Пен програла у другому турі президентських виборів представникові партії La République En Marche ! («Республіко, вперед!») Емманюелю Макрону.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ