Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Франції з листопада скасують режим надзвичайного стану

У Франції з 1 листопада скасовують режим надзвичайного стану, який діяв майже два роки після терактів 13 листопада 2015-го.

Скасування цього режиму передбачає новий закон про внутрішню безпеку і боротьбу з тероризмом, який підписав президент Франції Емманюель Макрон, пише "Укрінформ" з посиланням на портал France Info. Закон вступає в силу вже сьогодні, 31 жовтня. Термін дії надзвичайного стану закінчується ввечері в середу, 1 листопада.

"Цей закон дає нам можливість скасувати режим надзвичайного стану 1 листопада, разом з цим документ повністю забезпечує умови безпеки наших громадян", - заявив Макрон.

Також закон дає право представникам поліції обшукувати будинки підозрілих осіб, блокувати райони за підозрами в наміри вчинення терактів, відмовляти в проведенні масових акцій і закривати церкви і мечеті до з'ясування ситуації безпеки.

Серія терактів у Парижі відбулася в п'ятницю, 13 листопада. Невідомі відкрили стрілянину в декількох районах міста, в тому числі в ресторані Le Petit Cambodge. Три вибухи пролунали біля стадіону Stade de France, де проходив товариський матч футбольних збірних Франції та Німеччини, на якому був присутній французький президент Франсуа Олланд. Крім того, на рок-концерті в театрі Bataclan невідомі захопили заручників. За останніми даними, в серії терактів загинули 129 осіб, понад 350 отримали поранення.  

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ