Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Франції знайшли загублене древньоримське місто
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Франції знайшли загублене древньоримське місто

У французькому містечку Юзес вчені з Національного інституту археологічних досліджень країни виявили сліди 2000-річного римського міста

Першими виявленими артефактами стали мозаїки, які прикрашали підлогу величної будівлі римської архітектури, пише Science Alert.

Вчені відшукали 2000-річний комплекс споруд, серед яких є пекарні. Стіни та підлога цих споруд містять розпис і гравюри, в тому числі дві мозаїки, які майстри виклали на підлозі.

"Ця мозаїка вражає своїм великим розміром, добрим станом збереженості і мотивами, які поєднують в собі класичні геометричні форми із зображеннями тварин. Цей вид складної мозаїки часто зустрічається в римському світі в І-му і ІІ-му століттях нашої ери, але наша мозаїка була створена приблизно за 200 років до цього, так що це дивовижно", - пояснюють дослідники.

Раніше про це поселення вченим не було відомо майже нічого. Розкопки були розпочаті в жовтні 2016 року, коли на місці в ході будівництва школи були виявлені стародавні будівлі під землею.

"До початку нашої роботи, ми знали, що там було римське місто під назвою Ucetia тільки тому, що його назва була згадана на стелі в Німі, поряд з 11-ма іншими назвами поселень в цьому регіоні", - розповідає Філіп Кейн з французького Національного інституту археологічних досліджень.

Команда інституту буде продовжувати розкопки протягом 2017 року. Науковий звіт про виявлені артефакти також буде опублікований протягом 2017 року, коли артефакти будуть належним чином проаналізовані і датовані.

nv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ