Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Генштабі очікують наступу у зоні АТО

За даними розвідки, 19 грудня бойовики ОРДЛО можу вдатися до агресивних наступальних дій по усій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зазначається, що це пов'язано із заявою Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

"Зокрема, ворог планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об’єктах Збройних Сил України, об’єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокативних обстрілів у бік наших позицій та житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування", - зазначають у Генштабі.

"Крім того, для обвинувачення сил АТО в порушені Мінських домовленостей бойовики частіше обстрілюватимуть власні позиції із ствольної артилерії великого калібру, реактивних систем, танків та інших видів озброєння", - додають у прес-центрі.

У штабі АТО повідомляють, що дані провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою негативного ставлення, а іноді і агресії в бік українських військ, особливо на передодні консультацій у "Нормандському форматі" та засідання тристоронньої контактної групи у Мінську, планових візитів представників ОБСЄ та інше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ