Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Генштабі розповіли як реформують військкомати

У Збройних Силах України військкомати реформують у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Про це, 1 листопада, під час брифінгу розповів начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Дендебера Валерій Вікторович, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

На базі Чернігівського обласного військового комісаріату та Козелецького районного військового комісаріату триває експеримент з реформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Новий підхід дозволить посилити заходи вербування громадян на військову службу за контрактом. Набір буде здійснюватися окремо для кожного виду (роду) військ Збройних Сил України. До того ж створення Центрів повинно покращити обліково-мобілізаційну роботу та забезпечити прозорість та підвищити якість надання адміністративних послуг громадянам.

«В провідних країнах світу, таких як США, Франція, Німеччина є так звані вербувальні центри. Вони займаються активним пошуком громадян для проходження військової служби за контрактом. Територіальні центри, котрі мають прийти на зміну військкоматам будуть кардинально відрізнятися насамперед новим підходом до здійснення комплектування. Ми плануємо відійти від радянського пасивного способу комплектування, за принципом хто прийшов з тим працюємо, до активного. Будуть розгортатись спеціальні вербувальні дільниці, де проводитимуться з громадянами відповідні роз’яснювальні заходи щодо вступу на військову службу за контрактом», - пояснив полковник Валерій Дендебера.

Останніми роками довіра громадськості до Збройних Сил України суттєво виросла. Водночас, військова служба за контрактом стала конкурентоздатною на ринку праці завдяки підвищенню грошового забезпечення військовослужбовців. Так, цього року план набору громадян на контрактну службу уже виконано на 90 відсотків. Близько 30 тисяч громадян, серед яких понад 3 тисячі військовослужбовців-строковиків, виявили бажання укласти контракт для проходження служби у лавах Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ