Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Грузії поліція у рейтингу довіри третя

Ми вважаємо великим досягненням, що грузинська поліція має третє місце у рейтингу популярності. Більше грузини довіряють лише православній церкві та армії. Про це сьогодні, 12 листопада, розповів віце-прем’єр-міністр Грузії, Державний міністр з питань інтеграції в європейські та євроатлантичні структури Гіоргій Барамідзе на прес-конференції у Львові.

«А ще шість років тому рейтинг поліції становив близько 2%, – розповідає Гіоргій Барамідзе. – Зараз поліцію у нас поважають, навіть люблять».

За його словами, Грузія за останні кілька років провела багато реформ. «Реформи проходили дуже болісно. Ми скоротили міліцію на 50%, державний апарат – на 30%. Звісно це було нелегко. Але зарплатня підвищилася. Ми також знизили час податків, забрали багато бюрократичних процедур, які були корупційними».

Важливо, щоб реформи йшли паралельно. «Досягнення у одній сфері відображались позитивно на іншій. Ці реформи ми не робимо у вакуумі, а за координацією США, ЄС а також і України. Реформи у Грузії продовжуються, у нас багато цілей», – зазначив віце-прем’єр-міністр Грузії.

Таким чином, у Грузії відбулось багато позитивних змін. «У першій половині 2010 року ріст ВВП склав 6,6%. У Грузії також інтенсивно розвивається туризм, цього року він зріс на 36%», – сказав він.

Гіоргій Барамідзе наголосив, що Україна має усі можливості для розвитку і реформ, але кожен має свій шлях розвитку – універсальних рецептів не існує.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ