Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Грузії водіям дозволили їздити без прав

МВС Грузії звільнило автолюбителів від необхідності носити з собою водійські права і техпаспорт. Про це заявив міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі.

Тепер кожен патруль дорожньої поліції в Грузії буде оснащений спеціальним бортовим комп'ютером з базою даних, повідомляє Кореспондент.

За словами міністра, подібне рішення спрямоване на полегшення життя громадян країни і є частиною реформ, що проводяться в структурі МВС. Грузія стала першою в світі країною, де автолюбителям більше не треба під час їзди мати при собі водійські права.

До сьогоднішнього дня за водіння автомобіля без водійського посвідчення законом країни передбачався штраф у 15 ларі, що рівнозначно дев'яти доларам.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що на Кубі дозволили продавати і купувати автомобілі вперше з 1959 року. 28 вересня в офіційній пресі опублікований указ, в якому говориться, що з 1 жовтня право продавати і купувати автомобілі без узгодження з будь-якими організаціями мають як кубинці, так і іноземні громадяни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ