Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ГУР вважають, що Панов сам приїхав до Криму

За попередніми даними Головного управління розвідки Міністерства оброни України, житель Енергодара Євген Панов сам приїхав до Криму, де його затримали. Про це заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький у коментарі "112 каналу".

"За тією попередньою інформацією, яка в нас є, він заїхав на територію Криму самостійно, на своєму автотранспорті", – заявив він, відповідаючи на запитання журналістки.

Скібіцький допускає, що при допиті Панова російські силовики чинили на нього тиск – судячи з зовнішнього вигляду чоловіка на відео.

"Монтаж теж був, тому що там відсутня цільна картина, є окремі включення", – сказав представник ГУР.

"Як працює ФСБ, ми всі знаємо, і як після цього вибиваються будь-які свідчення, – це теж дуже відомий факт. Вони продовжують роботу, яку починали ще в часи КДБ", – заявив Скібіцький.

Щодо другого затриманого – Андрія Захтія – він не став коментувати, давши зрозуміти, що треба ще попрацювати з інформацією.

Як відомо, 10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання українця Євгена Панова, якого звинувачує у підготовці терактів у анексованому понад 2 роки тому Криму. За версією ФСБ, ініціювало диверсії ГУР Міноборони України.

Брат Панова Ігор Котелянець припускав, що Євгена викрали із Запорізької області і вивезли до Криму, бо він не планував далекої поїздки.

Друг Панова, депутат міськради Енергодара Артем Дубков спростовував версію, що це він попросив Панова поїхати до Криму через своє майно на півострові.

Панов із серпня 2014 року до серпня 2015 року служив на сході України, воюючи в АТО, а після цього займався волонтерством і працював водієм на Запорізькій атомній електростанції.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ