Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Харківській області зареєстровано випадок тропічної малярії

Лабораторний центр Держсанепідслужби у Харківській області інформує, що першого липня зареєстровано завізний випадок тропічної малярії у слухача підготовчого факультету Харківської Державної зооветеринарної академії. Абітурієнт мешкає у гуртожитку села Мала Данилівка Харківської області, інформує прес-служба Держсанепідслужби.

Скарги на погіршення самопочуття - підвищення температури тіла до 39°, лихоманку, сильний головний біль та болі у суглобах з’явилися  напередодні, 30 червня.

Швидкою медичною допомогою  був доставлений до Обласної клінічної інфекційної лікарні та госпіталізований  із діагнозом: малярія неуточнена.

При лабораторному дослідженні крові на виявлені кільця  паразитів P. falciparum.  Під час епідеміологічного розслідування  встановлено, що потерпілий 25 червня прибув на підготовчий факультет на навчання  до Харківської Державної зооветеринарної академії із Гани. У цій країні є ризик захворіти на тропічну малярію. 

У осередку проведено епідеміологічне обстеження та розпочаті протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, малярія – це хвороба, що загрожує людському життю та викликається паразитами, які передаються людині під час укусу інфікованими комарами. Інфекційне захворювання, що викликається протозойними паразитами роду плазмодіїв  (80-90% випадків смерті — «тропічна малярія», що викликається Plasmodium falciparum) та передається людині при укусах комарів роду Anopheles.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ