Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Хмельницькому поліція затримала банду, яка труїла, а потім грабувала жінок

Зловмисники додали у каву потерпілих велику дозу азалептину. Коли жінки втратили свідомість, в них забрали усі цінні речі та зникли з міста. Одна з потерпілих загинула. Про це повідомив відділ комунікації поліції Хмельницької області.

Зокрема, 20 серпня близько 6-ї ранку в одному  дворів Хмельницького в обласному центрі перехожі виявили двох молодих жінок без свідомості. Лікарі«швидкої», які прибули на місце події, констатували смерть 29-річної хмельничанки. Її 32-річну подругу терміново доправили в реанімаційне відділення Хмельницької міської лікарні. На щастя, її вдалося врятувати.

Експертиза показала, що смерть потерпілої насстала від отруєння антипсихотичним препаратом азалептином.

Як з’ясували правоохоронці, напередодні ввечері подруги відпочивали водному із розважальних закладів Хмельницького, де познайомились з молодими людьми, які запросили їх на каву. Усі разом поїхали в район другого автовокзалу, де власне і замовили гарячий напій, у який, як згодом стало відомо, зловмисники додали великі дози азалептину, що й спричинило такі наслідки.

У потерпілих зловмисники відібрали мобільні телефони та прикраси на загальну суму майже 18,5 тисяч гривень. Обох жінок у непритомному стані залишили у дворі на проспекті Миру, після чого покинули місто.

У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції з’ясували, на якому автомобілі пересувалися зловмисники. Як виявилось, «Daewoo Lanos» був в оренді в одного з підозрюваних, 29-річного уродженця Луганської області. Згодом вдалося вийти на його спільників — 30-річного уродженця Запорізької та 23-річну уродженку Миколаївської областей.

Наразі усі троє затримані і перебувають у слідчих ізоляторах. Як з’ясувалось, вони причетні до цілого ряду майнових злочинів на території різних областей. Також перевіряється, чи діяли вони ще десь за такою схемою, як у Хмельницькому.

Усім трьом фігурантам  оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінальногокодексу України.

Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді  позбавлення волі настрок до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ