Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У євреїв Львова біда - переміг Тягнибок

«Я дуже засмучена тим фактом, що у Львові та області перемогла партія «Свобода». Тому я навіть ніяк не можу це прокоментувати. Це велика біда для Львова, адже всі знають, що пан Тягнибок добре ставиться тільки до українців, забуваючи, що Львів є багатонаціональним містом», - повідомила Гал-інфо директор БФ "Хесед-Ар’є" Ада Діанова.

"Ми не очікуємо від нього толерантних дій. В цьому випадку, я вважаю, що багатонаціональний Львів фактично програв», - зазначила Ада Діанова.

З цього приводу в коментарі Гал-інфо голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Василь Павлюк зазначив: «Я хочу порадити єврейській громаді Львова уважно перечитати історію України. Українці та євреї завжди жили мирно. Під час визвольних змагань багато представників єврейської громади Львова та Галичини так само активно боролися за незалежність України, будучи лікарями, зв’язковими і співпрацюючи з повстанцями. Єврейська громада чітко знає, що коли вони живуть в Україні і виконують наші закони, то вони є наші громадяни, вони так само є рівними, і ніхто нікого не збирається принижувати».

Додамо, що свого часу у представників БФ "Хесед-Ар’є" та депутатів від «Свободи» склались напружені стосунки щодо показу у школах Львова фільма про Голокост.

Водночас нагадаємо, що лідер «Свободи» Олег Тягнибок у суді довів, що його виступ на горі Яворина (Івано-Франківська область) не містить атисемітських закликів.

Також наголосимо, що за результатами останніх виборів «Свобода», вочевидь, сформує у Львівській міській раді однопартійну більшість – приблизно 60 голосів. (Усього у Львівській міській раді налічується 90 депутатів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ