Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У ІІ корпусі Львівського інституту банківської справи відкрили внутрішній дворик

Сьогодні відбулось урочисте відкриття внутрішнього дворику у II корпусі Львівського інституту банківської справи НБУ, що знаходиться на вул. Січових Стрільців, 11. Тепер відремонтований дворик прикрашає оригінальна композиція, автором якої є керівник секції кераміки Львівської організації Спілки художників України Ганна-Оксана Липа. У своїй роботі автор використала орнаментальні знаки-символи предків доби неоліту (Трипілля), які є носіями прямого кодового зв'язку з минувшиною. За словами Оксани Липи, древні народи вважали, що повнота буття базується на тріаді Неба, Землі та Людини, символи яких є присутніми в роботі.
Як повідомила „Гал-info” ректор інституту Тамара Смовженко, на реставрацію дворика знадобилось близько 3 млн гривень. Фінансування проекту здійснив Національний банк України.
Як відомо, будівля є пам'яткою архітектури 1901 року та колись служила приміщенням для банку.
Також ректор повідомила, що ремонт зробили і на вул. Коперника, де розміщуються гуртожитки Банківського інституту. Тепер подібні ремонтні роботи проводитимуться в гуртожитках на вул. Чорновола та Жовківській.
Інститут тісно співпрацює зі Львівською академією мистецтв, роботи студентів цього закладу використовуватимуть для оформлення приміщень, які ремонтують.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ