Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

В Ізраїлі застрілили палестинських підлітків, які жбурляли каміння в солдатів

У ізраїльсько-палестинському конфлікті - нові жертви. Застрелені двоє 16-річних палестинських підлітків, які кидали каміння у солдатів ізраїльської армії, - DW.

16-річного підлітка біля кордону Ізраїлю та сектора Гази застрелили ізраїльські сили, ще двох - поранили. Молоді люди жбурляли каміння в ізраїльських солдатів, ті відповіли попереждувальними пострілами, а потім відкрили вогонь, заявили у збройних силах Ізраїлю.

Ще один 16-річний палестинець загинув у сутичці під Наблусом на Західному березі ріки Йордан, де ізраїльські сили проводили операцію з пошуку підозрюваного в убивстві ізраїльського поселенця. У міністерстві охорони здоров'я палестинської адміністрації заявили, що на ізраїльтян також напали із камінням, на що ті відповіли пострілом у головного підбурювача.

Конфлікт на Близькому Сході загострився після 6 грудня 2017 року, коли президент США Дональд Трамп визнав Єрусалимстолицею Ізраїлю та розпорядився перенести туди американське посольство. Це спричинило хвилю насильствана Близькому Сході. Починаючи з 6 грудня внаслідок зіткнень демонстрантів із ізраїльськими силовиками в Єрусалимі та на Палестинських територіях загинуло 17 палестинців. 

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ