Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Каховці відкрили памятник отаману Івану Сірку
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Каховці відкрили пам'ятник отаману Івану Сірку

У місті Каховка на Херсонщині встановили пам’ятник кошовому отаману Івану Сірку. Пам’ятник встановили у Козацькому сквері, поряд із хрестом гетьману Б. Ружинському. Ініціативу втілили силами місцевої громади та меценатів. Відкривали меморіал міський голова Андрій Дяченко і голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв

Учасники церемонії відкриття монумента, що відбулася в межах козацької тризни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять запорізьких козаків, полеглих у Другій світовій війні каховчан, а також сучасних патріотів-земляків, які загинули під час проведення АТО на сході України.

Завершилася урочиста тризна покладанням квітів до пам’ятників козацтву. За традицією, цього дня на води Дніпра козаки спустили вінок.

Довідка

Іван Сірко (між 1605-1610-1680 рр.) – військовий і політичний діяч, Запорізький кошовий отаман. Сірко став легендою ще за життя. За волелюбність та участь в антиросійському повстанні був висланий до Сибіру, два роки провів у засланні. Брав участь принаймні у 55 великих битвах, з більшості яких виходив переможцем. У 1673 році козаки Івана Сірка штурмом взяли Іслам-Кермен, татарську фортецю на місці біля сучасної Каховки.

 Іван Антипенко

 «День», Херсон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ