Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Калинівці спостерігається поодинока детонація боєприпасів

Станом на 7 год. 1 жовтня відкритих осередків горіння на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка (Вінницька область) нема, спостерігається поодинока детонація боєприпасів. Про це повідомили в ДСНС України.

Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (108 чол. та 41 од. тех.) обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 7800 га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 288 заявок, виконано – 280, виявлено та вилучено 439 вибухонебезпечних предметів.

Керівником робіт з ліквідації наслідків НС призначено першого заступника Голови Вінницької ОДА Гижко А.П.. На місці працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з Головою Калинівської РДА Гаврилюком В.О. та оперативна група ДСНС України.

Нагадаємо, 26 вересня о 22 год. 10 хв. до ДСНС надійшла інформація про пожежу та вибухи на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка. За попередніми даними постраждало 2 особи.

28 вересня було відновлено рух: на автошляху державного значення Могилів-Подільський – Житомир, залізничного транспорту на перегоні Сосонка – Калинівка.

Всі населені пункти підключені до електропостачання. Продовжуються роботи по відновлення газопостачання (відновлено газопостачання 95% абонентів).

Громадяни, які були евакуйовані, повертаються до місць проживання.

Залишається закритим рух повітряного транспорту в радіусі 40 км від м. Калинівка.

Призупинено навчально-виховний процес дошкільних та освітніх закладів, розташованих у зоні можливого ураження.

Для проведення розвідки та гасіння пожежі на території військового складу було залучено 9 пожежних танків, 5 інженерних машин розгородження МО України. Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 48 вильотів (скинуто 384 тони води). О 18:00 29 вересня авіація ДСНС закінчила роботу по гасінню пожеж на території військового складу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ