Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кам’янському невідомі сплюндрували меморіальну дошку В’ячеславу Чорноволу

У Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську) невідомі сплюндрували меморіальну дошку українському дисиденту В’ячеславу Чорноволу.

Про це Радіо Свобода повідомив місцевий громадський активіст і письменник Сергій Злючий.

За його словами, дошка була обмальована фарбою. Сергій Злючий називає це актом вандалізму. Як зауважив активіст, меморіальний знак був встановлений силами громадськості на однойменній вулиці нещодавно – 21 серпня нинішнього року.

Як зазначив Сергій Злючий, активісти самі повернуть дошці належний вигляд. Місцева поліція поки не відреагувала на інцидент. Радіо Свобода готує інформаційний запит.

2016 року в Кам’янському в рамках декомунізації вулицю Щербицького було перейменовано на В’ячеслава Чорновола. Напередодні Дня незалежності активісти власним коштом встановили на вулиці відповідний меморіальний знак. Під час урочистостей окремі жителі висловлювали невдоволення.

Раніше, наприкінці серпня, в Кривому Розі невідомі вже вдруге сплюндрували пам’ятники на могилах двох українських військових, учасників АТО Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка. Слідчі дії тривають, правоохоронці опитують місцевих жителів.

Рідні загиблих бійців вимагають об’єднати в одне це провадження та інші провадження, відкриті за схожими інцидентами. Раніше в Кривому Розі сталося спалення могили бійця «ДУКу» Андрія Козюбчика («Ореста»), пошкодження графіті Небесної сотні в центрі міста, руйнування меморіалу в Тернівському районі, плюндрування могили бійця Михайла Кондратьєва, псування фарбою патріотичної стели тощо. Усі випадки зафіксовані поліцією.

В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, дисидент, журналіст, в 2000 році був удостоєний звання Герой України. У 1999 році трагічно загинув в автомобільній аварії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ