Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Карпатах очiкується значний рiвень лавинної небезпеки

29 - 30 грудня, за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України, на території області на дорогах ожеледиця. Водночас 29 грудня у зв'язку iз значним приростом снiгу в горах Львiвської областi очiкується III (значний) рiвень лавинної небезпеки. Про це повідомили в ГУ ДСНС у Льівській області

Водіям варто пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Також головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що при потраплянні людини в лавину цілком реальна небезпека задухи від проникнення найдрібніших частинок сніжної пилу в дихальні шляхи.

Помітивши наздоганяючу лавину, туристи повинні скинути рюкзаки, розпустити кінці лавинних шнурів і спробувати швидко піти убік від лавини , а якщо це не вдалося , зробити все , щоб утриматися на її поверхні.

При сухій пилоподібній лавині важливо вчасно щільно закрити рот і ніс хусткою , шарфом , рукою.

Перша допомога засипаним лавиною. Постраждалих витягують зі снігу, роблять їм штучне дихання і після здійснення домедичних  заходів і накладення шин на ушкоджені місця, транспортують до лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ