Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У казначействі «зависло» 600 млн грн зі всіх бюджетів Львівщини

У Львівській області фінансування захищених статей буде забезпечене на 100 відсотків. На сьогодні немає заборгованості з виплати заробітної плати в бюджетній сфері. Затримки на кілька днів є, але заборгованості, тобто, невиплати протягом понад 30 днів, нема. Про це сьогодні, 14 листопада, в коментарі журналістам розповів голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик.

Натомість, з капітальними і поточними видатками ситуація гірша.

«Цього року ми запланували державних субвенцій на капітальні видатки на суму 170 млн грн. На сьогодні маємо трохи більше як 25 млн грн. Є ризик, що ця різниця повернеться до державного бюджету. Ми не можемо використати ці кошти не тому, що не хочемо, а тому що казначейство не пропускає авансових виплат і виконавці не виконують роботи, бо не мають за що», – сказав він.

Качмарик уточнив, що по зведеному бюджету, тобто по всіх бюджетах Львівської області, загальний обсяг яких на рік становить 11 млрд  грн,  на казначейських рахунках непроплаченими залишаються 600 млн грн.

Голова комісії зауважив, що нова угода, яку збираються підписати Кабмін і Львівська облрада, передбачає фінансування різних заходів у розмірі  15 млрд грн, та чи отримає область ці кошти, залежатиме від роботи казначейства і стану фінансової системи країни в цілому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ