Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Клайпеді "знищили" російських диверсантів

У Клайпеді провели військові навчання "Удар блискавки". Про це на Фейсбук написав Юрій Бутусов.

«Удар блискавки» по російських диверсантах, які захопили Клайпеду!

Російські диверсанти захопили контроль над ключовим литовським портом Клайпеда. Їх кілька десятків, вони діють під виглядом цивільних осіб і мають посібників з числа місцевих зрадників. Біля входу в адміністративну будівлю встановлено наметове містечко сепаратистів, які розраховують спровокувати повстання проти чинної влади. Це сталося раптово, без оголошення війни - сепаратисти висунули політичні вимоги, але вони відмінно озброєні, включаючи кулемети, снайперські гвинтівки і протитанкові гранатомети, і місцева влада безсила що-небудь зробити. Ситуація загострюється з кожною годиною зволікання.

Литовська армія і МВС зобов'язані негайно атакувати і знищити бандитів не втрачаючи ні хвилини!

Такий сценарій військових маневрів "Удар блискавки", проведених в Литві. Під час навчань відпрацьовувалося миттєве висунення в загрозливий район підрозділів швидкого реагування - піхоти на бронетехніці і спецпризначенців МВС, які спільно з піднятими по тривозі резервістами зобов'язані оцінити обстановку, провести розвідку в місті, яке живе своїм життям, і знищити добре підготовленого ворога, який чинить опір і маскується під мирних жителів.

Все як у Слов'янську. Литва готується до сучасної гібридної війни - війни в містах, війни легкої піхоти, розвідпідрозділів, високоточної зброї. У війні, де кожен солдат має бути оперативником і воювати серед цивільних осіб. У війні, де професіоналізм, швидкість прийняття рішень, грамотна тактика, найважливіше. Де воюють не числом, а вмінням.

Начальник об'єднаного штабу Збройних сил Литви Вілмантас Тамошайтіс заявив: «Сучасні конфлікти часто відбуваються в густонаселених районах, через що цивільні особи нерідко стають першими жертвами. Тому, щоб уникнути такого, солдатам армії необхідно тренуватися в природному середовищі. Більш того, жителі повинні бачити, відчувати і розуміти прагнення литовських військових до захисту нашої держави».

Трохи раніше "Удару блискавки" литовці провели навчання "Тверда відповідь". Легендою «Твердої відповіді» передбачалася розвідка в умовах невеликого районного центру і його околиць.

«Командування відпрацювало на цьому бойовому елементі управління підрозділами та координацію їх зусиль при виконанні навчально-бойових завдань», - повідомили в ЗС Литви.

На жаль, через два роки війни, маневри такого роду в Україні ще не проводилися.

Саме для негайних дій в аналогічних ситуаціях формується добровольча бригада швидкого реагування Нацгвардії, в складі якої батальйон легкої піхоти, посилений бронетехнікою і артилерією.

Литовські колеги впроваджують досвід війни в Україні в свої бойові статути швидше за нас.

Відділ кадрів бригади швидкого реагування: Київська область, Гостомель, вул. Проскурівська, 1 (098) 614-50-47, (095) 686-28-63, (073) 474-68-63, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ