Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В книгарні «Є» продавали підручник, в якому принижено гідність українців

У Львові в книгарні «Є» продавали підручник з англійської, в якому принижено національну гідність українців. Цей факт виявив і про нього написав на своїй сторінці на ФБ Микола Сирота.

Микола Сирота:

«Зайшов я сьогодні в "Книгарня "Є" Львів" на проспекті Свободи в найпатріотичнішому місті Львові (сорі, Притула, після Збаража, звісно).

Люблю я цю книгарню: персонал ввічливий, книги підібрані цікаві, більшість українською мовою, а російська література винесена в зал іноземних книжок - кому треба. Найголовніше - зручний читальний зал, де постійно проходять автограф-сесії, літературні читання та інші цікаві "атракції".

А коли зал вільний, я собі беру книжку і сідаю почитати в тиші й теплі. Якраз поруч знаходиться музична школа, де мій син проводить двічі на тиждень по кілька годин, тож є місце до його почекати з користю.

І от сьогодні я гортав підручники й посібники з англійської мови - якраз дитині обирав щось для додаткового читання. І трапилась мені цікава книжечка в руки - підручник з розмовної англійської та до нього тоненький додаток - підручник англійської ненормативної лексики.

Автор - така собі Світлана Варшавська, яка має у Львові власну лінгвістичну агенцію та видавництво. Книга надрукована теж у Львові - в друкарні Західно-українського консалтингового центру.
Ось сторіночка з цього додатку. Без коментарів.

UPD:

Я знову дякую адміністрації Книгарня Є за швидку й адекватну реакцію, тим більше у вихідний день.
Повірте, я сам прикро вражений такою ситуацією. Гадаю, що магазин дійсно не знав, яку свиню підклала їм авторка книги.
Сьогодні знову був у вас і придбав ще одну цікаву книжку. Загалом за останні 3 місяці це вже 10-а книга, куплена в Книгарні Є. І надалі залишатимусь постійним вашим клієнтом. Також раджу іншим. До речі, Варшавську зняли з поличок всю, а не окрему книжку - хто питав в коментарях. І так по всій мережі книгарень, як я зрозумів.

Стосовно закликів до якихось силових дій відносно книгарні чи, навіть, авторки книги: я категорично проти.
Книгарня Є пообіцяла негайно звернутись до СБУ- я вірю, що так і буде. Сам вже листа туди відправив - кожен може зробити те саме.

Сьогодні мені дзвонили з двох місцевих телеканалів - випадок буде висвітлено на телебаченні. Тележурналісти також обіцяють контролювати дії СБУ по цій справі.
В Харкові, Дніпрі, Вінниці, Львові, Києві та інших містах небайдужі читачі відправились перевіряти книжкові крамниці - я дуже їм вдячний.

Я сьогодні обійшов ще ті книгарні у Львові, які знав в центрі та на найбільш прохідних вуличках центральної частини - книг Варшавської немає НІДЕ! Або були уважнішими, або швидко реагують.

В одній з книгарень мені заявили - "ми такого не продаємо!" Мабуть вже знають про цю книгу.

Тому давайте і надалі діяти виключно у правовому полі. У нас є правоохоронні органи - ми їм допомагаємо, контролюємо, але не заміняємо! Кому хочеться повоювати, і хто вже скуповує яйця - сходіть у військкомат. Там яйця можна обміняти на автомат і повоювати досхочу. Вам не сподобається.
Дякую усім ще раз!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ