Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Книзі року ВВС та Дитячій книзі року ВВС перемогли Махно і Бачинський

ВВС Україна сьогодні оголосила переможців премії Книга року ВВС-2015, представленої в партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Книгою року ВВС-2015 стала збірка оповідань Василя Махна "Дім у Бейтінґ Голлов", а переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2015 обрано книгуАндрія Бачинського "140 децибелів тиші".

Говорячи про книгу-переможця в номінації Книга року ВВС-2015, редактор Європейського Хабу Bсесвітньої служби ВВС Артем Лісс зазначив: "Прочитавши "Дім у Бейтінґ Голлов", я із задоволенням поділюся радістю, яку отримав від цього твору. Яскрава і глибока проза Василя Махна заслуговує на те, щоб якомога більше людей познайомилися з нею. Я сподіваюся, що звання переможця Книги року BBC допоможе цій книзі знайти ще більше читачів, і бажаю пану Махну творчої наснаги".

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліжпрокоментував вибір Дитячої книги року BBC-2015: "140 децибелів тиші" - це книга, у якій на читача чекає цілий вир пригод. Її головні герої - вихованці дитячого будинку для глухих дітей, а динамічний сюжет твору занурює нас у світ цих персонажів - хлопчика і дівчинки. Ми раді підтримати книгу, яка відкриває дитячий розум до сприйняття життя людей, що відрізняються від інших. Ми всі знаємо, наскільки важливим є зміцнення культурного розмаїття у призмі майбутнього".

Премії "Читач року-2015" отримали Євген Іванченко за рецензію на книгу Андрія Любки "Карбід" та Олена Нестеренко за рецензію на книгу Андрія Бачинського "140 децибелів тиші".

До журі премії Книга року ВВС-2015 входили:

Віра Агеєва, професор, Національний університет Києво-Могилянська академія
Ольга Герасим'юк, журналістка, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення
Світлана Пиркало, письменниця, радниця з питань культури ЄБРР
Марта Шокало, випусковий редактор ВВС Україна
Юрій Володарський, літературний критик

Кожен з двох переможців отримає винагороду £1000 у гривневому еквіваленті. Видавці двох книг-переможців матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС у своїх наступних виданнях.

Більше інформації про конкурс, а також читацькі рецензії можна знайти у спецпроекті "Книга року ВВС-2015" на сайті bbc.ua.

Переможці минулих років:

2014 - Софія Андрухович "Фелікс Австрія" (Книга року); Катя Штанко "Дракони, вперед!" (Дитяча книга року)
2013 – Ярослав Мельник "Далекий простір" (Книга року); Мар’яна і Тарас Прохасько "Хто зробить сніг" (Дитяча книга року)
2012 - Юрій Винничук "Танго смерті" (Книга року); Леся Вороніна "Таємне Товариство Боягузів та Брехунів" (Дитяча книга року)
2011 - Володимир Рутківський "Cині води"
2010 - Сергій Жадан "Ворошиловград"
2009 - Іздрик "ТАКЕ"
2008 - Люко Дашвар "Молоко з кров’ю"
2007 - Володимир Діброва "Андріївський узвіз"
2006 - Сергій Жадан "Капітал"
2005 - Юрій Винничук "Весняні ігри в осінніх садах".

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ