Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У колонії в Сенцова виникли проблеми з серцем, - адвокат

В українського політв'язня, режисера Олега Сенцова погіршився стан здоров'я - почалися проблеми з серцем, загострився ревматизм і він сильно схуд. Про це заявив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, - 112.ua.

"За два з половиною місяці у нього загострився ревматизм. Він там у холоді перебував, холодні камери, холодні автозаки, потяг, у якому він їхав, без опалення. Йому виписали мазь зігріваючу. Ще у нього почалися проблеми з серцем. Лікар запросив його картки дитячі. Я думаю, що найближчим часом ми ці картки знайдемо, направимо в колонію, й Олегу буде призначено лікування", - сказав адвокат.

За словами Дінзе, поки Сенцов знаходиться в колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. До нього там не застосовуються жодні утиски і тортури.

"До Олега там шанобливе ставлення, ніхто не утискає. Раніше там були жорстокі умови і побиття, і не дуже хороші умови тримання. Зараз, коли керівництво колонії змінилося, умови хороші. Наскільки це можливо. Вони дотримуються законності, дотримуються правил внутрішнього розпорядку. Як в армії, все строго за статутом. Враховуючи це, і дисципліна залізна", - додав адвокат.

Олег Сенцов разом з Олександром Кольченком були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ