Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У комп'ютері на баварській АЕС виявили вірус

Під час планової перевірки на АЕС в баварському Ґундреммінґені в комп'ютері системи керування тепловидільної збірки знайшли вірус. Енергокомпанія RWE заявила про відсутність небезпеки на ядерному об'єкті. Про це повідомила Німецька хвиля.

На АЕС Ґундреммінґен у Баварії знайшли комп'ютерний вірус. Як повідомив у вівторок, 26 квітня, сайт медійної компанії n-tv, шкідливу програму виявили в одному з комп'ютерів системи тепловидільної збірки (ТВЗ). За інформацією енергокомпанії RWE, яка експлуатує ядерний об'єкт, інцидент не становив загрози персоналу підприємства та місцевому населенню, адже всі особливо небезпечні ділянки АЕС функціонують автономно і не мають виходу в інтернет. Попри це, керівництво станції повідомило про інцидент наглядові відомства та Федеральне управління інформаційної безпеки.

Тепер спеціалісти RWE намагаються з'ясувати, як вірус зміг потрапити в комп'ютерну систему АЕС. Згідно з прес-релізом компанії, його виявили під час перевірки знімних носіїв даних та приладів програмного управління. Заражений комп'ютер очистили від шкідливої програми. За даними RWE, виявлений вірус "вже давно відомий фахівцям" і спрямований на несанкціонований доступ в інтернет.

На баварській АЕС після інциденту вжили заходів безпеки у сфері IT. Опоненти атомної енергетики в Німеччині закликали розслідувати інцидент на предмет того, як довго вірус залишався нерозпізнаним. Близько 750 людей вийшли на демонстрацію з вимогою закрити два блоки на ядерному об'єкті, які ще й досі працюють. Повна зупинка АЕС Ґундреммінґен запланована на 2021 рік.

Німецька хвиля

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ