Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У консульстві РФ, яке США мають намір закрити, щось палили

Над генеральним консульством Російської Федерації в Сан-Франциско, яке згідно з рішенням влади США повинно бути закрито, увечері в п'ятницю, 1 вересня, помітили чорний дим.

Як повідомляє інформагенція AP, дим піднімався з димової труби будівлі. Коли до місця пригоди прибула пожежна служба, співробітники консульства не пропустили її на територію, оскільки "ніяких проблем немає", вони лише спалювали в каміні якісь предмети.

Прес-секретар пожежної частини Сан-Франциско Мінді Талмадж повідомила про те, що після надходження інформації про появу диму над консульством РФ була відправлена команда пожежників, яка встановила, що дим надходить із труби димоходу.

"Це не випадково. Вони щось спалюють в каміні", - зазначила представник пожежної частини. Талмадж також підкреслила, що температура в Сан-Франциско досягає 30 градусів тепла, тому розпалили камін явно не для обігріву.

У МЗС РФ появу чорного диму пояснили "заходами з консервації будівлі".

"Проводяться заходи з консервації будівлі. У зв'язку з цим можуть закриватися вікна, опускатися штори, вимикатися світло, спускатися вода, зачинятися двері, викидатися сміття... і багато іншого", - написала прес-секретар російського МЗС Марія Захарова на своїй сторінці в Facebook.

Раніше Захарова також стверджувала, що спецслужби США мають намір у суботу, 2 вересня, обшукати консульство і квартири в Сан-Франциско, використовувані російськими дипломатами та їх сім'ями.

Державний департамент США не коментує інформацію про можливі обшуки. Але, за словами Держдепу, з суботи доступ до консульства буде надано тільки з дозволу відомства.

Нагадаємо, що Державний департамент США зажадав від російської сторони максимум з 2 вересня закрити консульство в Сан-Франциско у відповідь на скорочення американського дипломатичного корпусу в РФ.

Як повідомлялося, США призупинили з 23 серпня видачу неімміграційних віз для громадян Росії. Видачу віз в Москві буде відновлено з 1 вересня, консульства ж призупинили видачу віз на невизначений термін. Посольство США пояснило свої дії скороченням штату дипломатичного персоналу в РФ.

30 липня президент Росії Володимир Путін пообіцяв вислати з країни 755 співробітників американського посольства та консульств у відповідь на прийнятий Конгресом США закон про санкції проти керівництва РФ. У Росії функціонують три генконсульства США: в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ