Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кракові конференція на честь митрополита А.Шептицького викликала протести "кресов'яків"

Під будинком Польської академії умінь у Кракові, де відбувається конференція присвячена митрополиту Андрею Шептицькому відбулася протестаційна акція. Учасниками мітингу було понад 40 прихильників так званих «кресових» організацій, які об’єднують колишніх мешканців східних регіонів Польщі, що їх у Польщі називають "Кресами". Про це повідомило "Польське радіо".

 

У цих колах постать митрополита Андрея Шептицького, (до війни - голови Греко-католицької церкви), викликає контроверзії. Кресовяни обвинувачуть митрополита у відповідвльності за вбивство поляків на Волині.

Митрополит Андрей Шептицький це людина, яка показує складну матерію польсько-українських стосунків, - заявив україніст, проф. Володимир Мокрий: "Історія польсько-українських відносин є точно така як роду Шептицького – вона може об’єднувати. Адже це внук Фредрів і Шептицьких. Тут ця межа проходила через сім’ї. Якщо буде мир і любов в  сім’ї, в роді Шептицьких, де по обох сторнах є і українці і поляки, то буде також мир між народами – запросто".

Дводенну концеренцію присвячену митрополиту Андрею Шептицькому зорганізувала Рада Фонду Шептицьких під патронатом Польської Академії Умінь у Кракові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ