Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Кракові завершився IV польсько-український форум істориків
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Кракові завершився IV польсько-український форум істориків

Протягом 27 – 29 березня у Кракові проходило IV засідання Українсько-польського форуму істориків, що був заснований 2015 року за ініціативи Українського та Польського інститутів національної пам’яті

У роботі Форуму беруть участь 6 науковців з кожної сторони. Зокрема, з українського боку були присутні: проф. Юрій Шаповал (співголова Форуму), проф. Леонід Зашкільняк, проф. Ігор Ільюшин, проф. Богдан Гудь, проф. Іван Патриляк, к.і.н. Володимир В’ятрович та секретар – к.і.н. Олена Гуменюк. Польську групу представляли: проф. Вальдемар Резмер (співголова Форуму), проф. Гжегож Мазур, проф. Гжегож Грицюк, проф. Гжегож Мотика, проф. Ян Пісулінський, доктор Маріуш Зайончковський та секретар – доктор Дорота Лєвша.

Крім того, участь у засідання взяли віце-президент Польського інституту національної пам’яті – доктор Матеуш Шпитма та директор Відділу історичних досліджень – доктор Мірослав Шуміло.

Члени Форуму зустрілися із Головою Польського інституту національної пам’яті доктором Ярославом Шареком, який  наголосив на  необхідності підняття складних питань спільної українсько-польської історії, не зважаючи на існуючі розбіжності в оцінці минулого. В свою чергу, Голова Інституту Володимир В’ятрович підкреслив  важливість підтримки  роботи Форуму з боку державних структур України та Польщі для продовження історичної дискусії.

Темами  засідання Форуму у Кракові стало українське питання в програмі та ідеології польського підпілля та польське питання в програмі та ідеології українського підпілля. Доповідачами були: к.і.н. Володимир В’ятрович, доктор Маріуш Зайончковський, проф. Леонід Зашкільняк та проф. Гжегож Мазур.

Наступне засідання Форуму заплановане на жовтень 2017 року в Україні. Його темами будуть події на Холмщині в 1942 – 1944 років.

Український інститут національної памʼяті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ