Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Кримському терористи зруйнували протитуберкульозний санаторій

У Кримському терористи вчора зруйнували протитуберкульозний санаторій.

Селище Кримське Новоайдарського району бойовики “всевеликого войска донского” обстрілювали два дні поспіль — п’ятницю й суботу. Тому заплановану на вчора поїздку туди голова Луганської ОДА Геннадій Москаль здійснив сьогодні.

Селище обстрілювали з мінометів, “Градів” та артилерії, в результаті пошкоджено кілька приватних будинків, перебита лінія електропередач і зруйновано обласний протитуберкульозний санаторій.

Цей заклад розміщений на околиці селища, до найближчої вогневої точки терористів звідси всього 650 метрів, тому санаторій постраждав найбільше — вчора прямим влученням мінометних мін зруйновано їдальню (хворі на туберкульоз змушені самотужки на відкритому вогні готувати собі їжу) і серйозно пошкоджений житловий корпус. Персонал втік після обстрілу, тому з 16-ма пацієнтами залишилися тільки українські військовослужбовці.

"Санаторій тільки недавно капітально відремонтували, замінили всі вікна та двері, облаштували палати, і ось тепер він непридатний для лікування, — повідомляє Г.Москаль. — У понеділок перевеземо всіх пацієнтів у Лисичанський обласний протитуберкульозний диспансер, оскільки залишатися тут їм небезпечно, та й лікування неможливе… Через обстріли терористів на околиці Кримського перебитий газопровід. Допускати ремонтні бригади туди бойовики відмовляються, тому без газу залишається частина району. Поки займемося відновленням електроенергії… Спілкувався з нашими військовими в Кримському. Служити їм доводиться в непростих умовах, до того ж, сьогодні різко похолодало, пішов перший сніг. Але настрій у хлопців бойовий".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ