Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму окупанти затримали активіста Ігоря Мовенка, – правозахисники

У Кримській правозахисній групі заявили, що в анексованому Криму співробітники російської ФСБ затримали кримського активіста Ігоря Мовенка.

«У Криму співробітники ФСБ затримали активіста Ігоря Мовенка. Про це Кримської правозахисній групі повідомила його дружина Валентина. Кримська правозахисна група перевіряє інформацію», – йдеться у повідомленні організації на Facebook.

На даний момент журналісти проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії намагаються зв’язатися з дружиною Ігоря Мовенка, однак вона на дзвінки не відповідає. У той же час глава Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник пообіцяла прокоментувати ситуацію найближчим часом.

У мережі YouTube 8 вересня з’явилося відео, зняте на місці події дружиною Ігоря Мовенка. За її словами, Ігоря Мовенка побив чоловік через символіку українського батальйону «Азов», наклеєною на велосипед кримчанина.

Лікарі діагностували у Ігоря Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа та інші травми.

У підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя відбулося засідання, на якому Ігоря Мовенка оштрафували на дві тисячі рублів.

Прокуратура Криму при Генпрокуратурі України 9 вересня почала досудове розслідування за фактом побиття громадянина України в місті Севастополі за використання української символіки.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, людей переслідують за релігійними мотивами, зазначають представники Меджлісу і правозахисники. Однак російська влада півострова і Кремль це заперечують.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ