Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Криму подано позов про заборону Меджлісу

Прокурор окупованого Росією Криму Наталія Поклонська подала в російський Верховний суд Криму позов про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Про це повідомляє ТАСС.

Вона підписала заяву на підставі статті 9 ФЗ "Про протидію екстремістській діяльності".

Поклонська заявила, що від кримськотатарського населення "продовжують надходити звернення з проханням визнати протиправною і провокаційною діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, а також вжити заходів щодо заборони використання кримськотатарського національного прапора злочинцями, які здійснюють блокади і диверсії проти народів Криму".

Копію позову Поклонська вручила заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялову.

"У зв'язку з тим, що голова Меджлісу Чубаров Рефат Абдурахманович переховується від органів слідства і знаходиться в даний час в розшуку за злочини, у вчиненні яких пред'явлені звинувачення; відповідно до ваших пояснень, ви представляєте інтереси Меджлісу в Криму, є першим заступником голови, я вам вручаю копії документів, заяву до Верховного суду Республіки Крим про заборону діяльності громадського об'єднання", - сказала вона.

В МЗС України вже висловили обурення подібними діями окупантів і звернулися до РФ із закликом припинити репресії проти кримських татар.

Як відомо, у Криму оголосили про "заочний арешт" лідера кримських татар Джемілєва.

Джемілєву, який представником президента по Криму, окупанти ще раніше заборонили в'їзд до Криму, як і главі Меджлісу Рефату Чубарову.

Як відомо, на території Криму систематично порушуються права кримських татар. У лютому прокотилася хвиля нових обшуків.

Внаслідок обшуків, проведених у 11 лютого у кримських татар у різних регіонах Криму співробітники ФСБ затримали 12 осіб. За словами адвоката, всі затримані підозрюються у зв'язках з "терористичною організацією".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ