Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Криму «українську громаду» очолив депутат від «Єдиної Росії»

Ванексованому Росією Криму зареєстрована громадська організація «Українська громада Криму». На сайті держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян призначеного Кремлем уряду Криму зазначено, що організацію очолив Олег Усик, зареєстрований у с. Донське Сімферопольського району.

Український сайт «Миротворець» зазначає, що Олег Усик є депутатом місцевої ради від російської партії «Єдина Росія».

Низка російських ЗМІ напередодні повідомили про те, що етнічні українці, які живуть в анексованому Росією Криму, об'єднаються в загальнокримську «національно-культурну автономію». Журналісти посилалися на главу якоїсь української громади Сімферополя Олега Кравченка.

В Українському культурному центрі Криму, створеному після анексії півострова, відзначають, що таким чином у Криму хочуть показати уявне благополуччя українців, а така «автономія» може стати інструментом для зміцнення російської влади на півострові.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Крим.Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ