Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кривому Розі чергове Віче, готуються їхати у Київ

У Кривому Розі 20 грудня проходить чергове народне Віче, учасники якого готуються виїхати у Київ для участі у мітингу під стінами Верховної Ради.

Участь у заході наразі беруть  місцеві громадські активісти, представники політичних партій, волонтери, місцеві мешканці,  на сцені виступають представники БЮТ, "Самопомочі", "Укропу".

Учасники мітингу, як і раніше, вимагають законодавчого врегулювання ситуації з обранням мера Кривого Рогу. 

Як зазначив у своєму Facebook нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, "Вілкула, Ахмєтова та усіх, хто за ними стоїть, Кривий Ріг самотужки не зупинить".

"Потрібна допомога львів'ян, киян, харків'ян, одеситів - жителів усієї України. Кривий Ріг - не перше і не останнє свідчення про біду національного масштабу. Парламент, Президент, ЦВК, суди, поліція - ніхто не зміг стати на бік людей, які місяць на вулицях захищають базове право давати і забирати владу. Значить, люди мають захистити людей. Нам треба об'єднуватися, треба знову збиратися разом і разом зупиняти та карати фальсифікаторів, корупціонерів та державних зрадників", - зазначив Соболєв, який 20 грудня перебуває у Львові для  зустрічі з громадськістю.

Як відомо, раніше учасники Віча ухвалили рішення взяти участь у акції під Верховною Радою в день голосування за законопроект про перевибори у Кривому Розі.

17 листопада сотні людей прийшли під будівлю, де ТВК мала розглянути скарги Милобога, щоб висловити незадоволення визнанням Юрія Вілкула міським головою.

18 листопада у Кривому Розі відкрили сесію міської ради тапредставили новим очільником міста Юрія Вілкула, попри те, що скарги Милобога розглянуті не були.

10 грудня Верховна Рада не змогла визначитися щодо питання проведення позачергових виборів 27 березня 2016 року: кількаразове сигнальне голосування за законопроект №3613 засвідчило відсутність достатньої кількості голосів.

В "БПП" заявили, що парламент повернеться до розгляду законопроекту про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу 22-25 грудня. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ