Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кривому Розі готують Майдан через фальсифікації

Міська виборча комісія Кривого Рогу не збирається розглядати скарги штабу кандидата в мери Юрія Милобога, а хоче привести до присяги частину депутатів міськради. Про це на своїй сторінці Facebook написав депутат Єгор Фірсов.

"У Кривому Розі збирається ТВК, яка і далі здебільшого складається з орків. Демократи так і не зробили замін. Збираються не для того щоб розглянути скарги штабу Милобога, а для того, щоб привести до присяги 21 депутатів", - повідомив він.

"Депутати потрібні для якнайшвидшої легітимізації Вілкула (Юрій Вілкул, кандидат від Опоблоку, діючий мер - УП). Це незаконний механізм, навіть зібравши 21 депутатів, що не опублікував підсумки виборів у ЗМІ, вони не можуть зробити Вілкула мером. Але намагатися будуть", - зазначив він.

"Перешкодити їм можуть тільки люди, до 18.00 у Кривому Розі буде майдан! Будуть шини!" - попередив Фірсов.

Раніше в понеділок після звинувачень, представники Народного Фронту в міської комісії Кривого Рогу голосують в унісон з Оппоблоком, НФ прийняв рішення замінити їх.

У ЦВК визнали, що отримали відповідне подання. Але заявили, що мають п'ять днів для його розгляду. Станом на 17 годин, інформації про проведення засідання ЦВК не надходило.

О 16:30 надійшла інформація про мінування будівлі міськвиконкому, де засідає міська виборча комісія. Всіх присутніх попросили залишити будівлю.

Станом на 17:19 біля комісії зібралися люди. Крім того, повідомляють, що в будівлі міськради ще з дня перебувають "тітушки".

Станом на 18:30 Громадське ТБ. Дніпро повідомляє, що міськраду розблокували, вибухівку не знайшли. Міська виборча комісія поновлює роботу.

Як відомо, місцевий міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині. Таким чином на оскарження результатів виборів у суді кандидату від "Самопомочі" залишиться не більше 6 годин.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Представники кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога заявили, що вимагатимуть скасування результатів виборів на дільницях, щодо яких є скарги.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ