Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кривому Розі відновили сплюндровані пам’ятники на могилах двох українських військових

У Кривому Розі відновили сплюндровані пам’ятники на могилах двох українських військових, учасників АТО Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка, повідомили Радіо Свобода родичі загиблих.

За словами сестри загиблого бійця Іллі Гайдука Іляни Віскаліної, пам’ятні знаки були відновлені силами й коштами одного з місцевих підприємців, який сам запропонував родичам свою допомогу.

Як поінформувала Віскаліна, у середу депутат Криворізької міської ради Микола Колесник також оголосив про грошову винагороду за інформацію про тих, хто вчинив наругу над могилами, в 50 тисяч гривень. Цю інформацію підтвердив і сам Колесник у своєму дописі на фейсбуці. Сестра загиблого бійця вважає, що це може допомогти знайти винних у злочині.

За словами Віскліної, наразі слідчі дії тривають, правоохоронці опитують місцевих жителів.

«Це не суто особисте – зневага до бійців, не якісь побутові речі, це вже на рівні Кривого Рогу справа. В одне провадження пов’язують повалення пам’ятників на могилі брата та Геннадія Дощенка. Решту інцидентів не пов’язують. Насправді дуже складно буде знайти, була пошукова собака, виявлені відбитки пальців, йде опитування місцевих жителів. Тобто працюють, і ми сподіваємось», – сказала Радіо Свобода Іляна Віскаліна.

У вівторок поліція Кривого Рогу повідомила, що розпочала кримінальне провадження за фактом повалення плит на могилах загиблих на Донбасі бійців, учасників АТО Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка. Відомості про інцидент внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).

Це вже другий випадок плюндрування могил цих бійців за місяць.

Раніше у Кривому Розі сталась низка схожих інцидентів – спалення могилибійця «ДУКу» Андрія Козюбчика («Ореста»), пошкодження графіті Небесної сотні в центрі міста, руйнування меморіалу в Тернівському районі, плюндрування могили бійця Михайла Кондратьєва, псування фарбою патріотичної стели тощо. Усі випадки зафіксовані поліцією.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ