Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У квітні у Львові відбудеться Форум видавців, щоправда, дитячий

У Львові в рамках Першого в Україні Міжнародного наукового симпозіуму «Візуалізація образу дитини у літературі» відбудеться виставка-ярмарок дитячої книги «Форум видавців – дітям». Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Форуму видавців.
«Форум видавців – дітям» відбудеться 12–14 квітня цього року у Палаці мистецтв.
У рамках симпозіуму пройде наукова конференція за участі керівників та членів Міжнародного наукового товариства з дослідження літератури для дітей та юнацтва (IRSCL) з 16 країн: США, Канада, Австралія, Японія, Норвегія, Великобританія, Німеччина, Бельгія, Південна Африка, Польща, Чорногорія, Чехія, Словаччина, Словенія, Румунія, Росія та дослідників з України. Метою візиту представників Міжнародного наукового товариства з дослідження літератури для дітей та юнацтва (IRSCL) є ознайомлення із дослідженнями в галузі української літератури для дітей та обговорення можливостей проведення світового конгресу в 2009 або 2011 році.
Також відбудуться авторські вечори за участю дитячих письменників і видавців з України та авторів дитячої літератури світового визнання. Гостями будуть такі знані автори, як Ренате Велш (Австрія), Кірстен Бойе (Німеччина), Юта Ріхчер (Німеччина) та інші.  
Участь відомих європейських авторів у дискусіях з українськими дитячими письменниками та видавцями дає змогу представити на світовому рівні стан та проблематику розвитку дитячої літератури в Україні.
У рамках ярмарку також відбудуться: «круглий стіл» на тему «Авторство, переклад, ілюстрування і видання дитячої книжки: погляд з різних широт і перспектив»;
зустріч з дитячим психотерапевтом Беатрікс Бертші-Вебер (Швейцарія) на тему: «Психотерапевтична дія дитячої літератури» та дискусія з львівськими дитячими психотерапевтами.
Також відбудеться велика виставка книжкових ілюстрацій найкращих українських художників – Акція читань для дітей за участі популярних українських артистів, які підтримують кампанію популяризації дитячого читання «Книгоманія».
В акції «Книжка від зірки» візьмуть участь Святослав Вакарчук, Сашко Положинський, Тарас Чубай, Сашко Лірник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ