Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві освітяни оголосили про акцію протесту

Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки прийняла рішення про проведення акції протесту освітян столиці щодо скасування тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це йдеться у повідомленні столичної профспілки освітян.

Акція відбудеться 1 листопада біля будівель Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

У профспілці зазначають, що система надання субсидій, запропонована державою, є недосконалою, підкреслюючи, що кваліфіковані спеціалісти не мають ставати заручниками тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Субсидія має надаватися малозабезпеченим, непрацездатним категоріям населення: пенсіонерам, особам, які не можуть забезпечити себе роботою, одиноким матерям тощо. Кваліфіковані працівники, такі як вчителі, викладачі, бібліотекарі, медичні працівники не повинні ставати заручниками надвисоких тарифів на житлово-комунальні послуги. Розмір заробітної плати таких працівників має дозволяти забезпечувати потреби сім’ї, а не змушувати просити допомоги у держави», - наголошують у профспілці.

Також в організації додають, що високі тарифи на житлово-комунальні послуги та оформлення субсидій призводить до відмови працівників від виконання додаткового навантаження, оскільки чим вищим буде дохід працівника у декларації, тим меншим буде розмір субсидії на наступний період.

Серед вимог, які пред'являтимуть освітяни урядовцям та парламентаріям є скасування високих тарифів на житлово- комунальні послуги, підвищення заробітної плати шляхом розмороження Єдиної тарифної сітки з оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери, а також виконання закону «Про вищу освіту», яким передбачено розмір мінімальної академічної стипендії на рівні не менше, ніж розмір прожиткового мінімуму з розрахунку на одну особу на місяць.

osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ