Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві Патріарх Філарет звершив Всенічне бдіння з чином воздвиження Хреста

26 вересня 2017 року, напередодні свята Воздвиження Чесного й Животворчого Хреста Господнього, Святійший Патріарх Київськиій і всієї Руси-України Філарет звершив Всенічне бдіння та чин воздвиження Хреста у Володимирському кафедральному соборі м. Києва, - УПЦ КП у Facebook.

Його Святості співслужили: настоятель протоієрей Борис Табачек та духовенство Свято-Володимирського кафедрального собору, викладачі КПБА у священному сані.

За урочистим богослужінням молилися викладачі, студенти й аспіранти Київської православної богословської академії.

На початку вечірнього богослужіння Хрест, прикрашений квітами як символ дерева життя, був покладений на святий Престіл, а перед Хрестом поставлений світильник.

За богослужінням була звершена Літія, під час якої Патріарх освятив хліб, пшеницю, вино та єлей.

Після великого славослів’я Святійший Владика, тричі покадивши Престіл, на якому лежав Святий Хрест, під спів «Святий Боже», підніс Хрест над головою і разом з духовенством під звуки дзвонів виніс його на середину храму.

Згідно з православною традицією, Святійший Владика звершив чин воздвиження Хреста Господнього, після чого помазав вірян освяченим єлеєм.

Прикрашав богослужіння спів трьох церковних хорів: Патріаршого хору Володимирського собору (регент Вероніка Матвієнко); академічного хору КПБА (регент диякон Юрій Мигаль) та крілосного хору собору (регент Тетяна Солосич).

За всенічним бдінням Патріарх Філарет звершив хіротесію на читця та іподиякона завідувача кафедри культорології, релігієзнавства та теології ЧНУ ім. Ю. Федьковича, доктора філософських наук Миколая Шкрібляка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ