Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві покажуть фільм «Володимир Стернюк: служіння у підпіллі»

29 листопада у кінопалаці Києва (вул. Інститутська,1), о 17.05 відбудеться безкоштовний показ документального фільму «Володимир Стернюк: служіння у підпіллі». Фільм створено за підтримки Львівської міської ради та за сприяння львівської Архиєпархії УГКЦ. Про це повідомила прес-служба львівської міської ради.

Протягом року стрчку показали по всій Україні в рамках суспільних днів УГКЦ, які організовує комісія УГКЦ зі сприяння єдності між християнами.

Документальний фільм «Володимир Стернюк: служіння у підпіллі» створив рекламно-продюсерський центр «Стар-ТВ».

Довідка.

Архиєпископ Володимир (Стернюк), виконував обов'язки голови Української Греко-Католицької Церкви (1972-1991). Народився 12 лютого 1907 року в Пустомитах біля Львова.

 Після закінчення навчання у Львові та Бельгії і вступу в чин Редемптористів, був висвячений на священика. Переховуючись на горищі собору Святого Юра, став свідком ліквідації УГКЦ на Львівському «Синоді». Після арешту 1947 року провів п'ять років у в'язниці і таборах праці в Сибіру.

Після повернення до Львова працював сторожем, бухгалтером, двірником та санітаром швидкої допомоги, одночасно таємно виконував священичі обов'язки. У 1964 році Стернюк був рукоположений на єпископа і очолював УГКЦ в Україні з 1972 до 1991 року аж до повернення Глави УГКЦ Митрополита Мирослава Івана.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ