Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві презентують книги про масові розстріли 1937-38 рр.
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві презентують книги про масові розстріли 1937-38 рр.

27 квітня, о 15:00 в Національній історичній бібліотеці України відбудеться презентація книг Андрія Амонса, полковника юстиції у відставці, члена комісії Київської міської ради з питань поновлення прав реабілітованих

Андрій Амонс розповість про трагічні  сторінки «Великої чистки» 1937 – 1938 років, яка охопила весь Радянський Союз і була спрямована на знищення реальних та уявних ворогів Сталіна. Серед населення здійснювалося нагнітання страху та почуття незахищеності, рабської залежності та покори "великому вождеві". Смертний вирок ставав звичайним явищем і не підлягав апеляції. У кращому випадку, "ворогів народу" чекав тривалий термін ув'язнення в сибірських концтаборах.

Андрій Амонс – автор численних нарисів і статей про репресованих на Київщині цивільних громадян і військовослужбовців, жертв сталінського режиму, людей, які десятиліттями були забуті в безіменних могилах на території Биківнянського лісу та в багатьох місцях на території України. Автор досліджував архіви СБУ: протоколи засідань Київської «Трійки» УНКВС, «Вищої Двійки».

За останні десять років побачили світ такі книги Андрія Амонса, як «Биківнянська трагедія», «Биківнянські жертви», «Репресовані прокурори в Україні» та електронне видання «Быковнянские коллекции: находки из быковнянских захоронений».

Час: 27 квітня, 15.00

Місце: вул. Лаврська 9, корпус № 24 (Києво-Печерська Лавра).

Контакти:  (044) 280 33 81

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ