Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Києві розпочалися навчання другої хвилі інструкторів з тактичної медицини

Сьогодні, 11 липня, у Києві розпочалися навчання другої хвилі інструкторів з тактичної медицини, що стало можливим завдяки міжнародній співпраці медичних служб Канади та України. До речі, значна частина майбутніх інструкторів з тактичної медицини має бойовий досвід надання медичної допомоги в АТО, інформує прес-служба міністерства оборони України.

Організація та забезпечення цього заходу відбувається за підтримки Посольства Канади в Україні. Програма навчання викладається згідно зі стандартами НАТО (CFAE & TTT+) та розділена на два етапи.

Перший тиждень має назву “Перша домедична допомога в бойових умовах/поглиблений курс (CFAE)”. Буде здійснюватися підготовка медичних спеціалістів щодо ґрунтовного розуміння причин і механізмів травми, відповідної оцінки найостанніших практичних рекомендацій з надання допомоги за стандартами НАТО, що базуються на досягненнях доказової медицини, починаючи з первинної реанімації та наданні першої домедичної допомоги при критичних станах в бойових та екстремальних умовах, при обмеженні ресурсів, практика поглиблених навиків К.О.Л.Е.С.О.

Другий тиждень – “Підготовка інструкторів (TTT+)”. Буде здійснюватись підготовка медичних спеціалістів за типом “Навчи інструктора”. Слухачі засвоять методики, практичні навички і консультації щодо викладання курсу, отримають поглиблені знання і розуміння надання першої домедичної допомоги в бойових умовах, які зможуть безпосередньо використовувати в навчальному процесі для військово-медичної підготовки усього немедичного персоналу та реалізації програм підготовки санітарів Збройних Сил України.

Завдяки міжнародній співпраці Канади та України, Збройні Сили України отримають можливість у подальшому розвивати напрямок тактичної медицини згідно стандартів країн-членів НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ