Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві СБУ викрила конвертцентр з щомісячним обігом у 400 млн грн

Фото - Прес-центр СБУ.
Фото - Прес-центр СБУ.
Фото - Прес-центр СБУ.
Фото - Прес-центр СБУ.
Фото - Прес-центр СБУ.
Фото - Прес-центр СБУ.
1/3
Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою припинили у Києві діяльність потужного конвертаційного центру з щомісячним обігом у чотириста мільйонів гривень.

Про це сьогодні, 10 березня, повідомив Прес-центр СБ України.

Правоохоронці встановили, що клієнтами конверту було десять організацій: компанії-імпортери, сільгоспвиробники та рекламні агенції. Зловмисники через фіктивні безтоварні операції виводили кошти замовників у «тінь», ділки також формували штучні податкові кредити для незаконного відшкодування грошей з бюджету. За інформацією спецслужби, «послугами» конвертаційного центру могли користуватися деякі бюджетні столичні установи.

Під час обшуків в офісах «конверту», приватних оселях та автомобілях організаторів та учасників оборудки оперативники спецслужби вилучили печатки дев’яти фіктивних підприємств, флеш-накопичувачі з системою «Клієнт-Банк», фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, що підтверджує проведення фінансових оборудок.

Накладено арешт на двадцять сім рахунків фіктивних фірм, які використовували організатори конверту у п’ятнадцяти банківських установах.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають обшуки та перевірки оборудок конвертаційного центру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ