Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві сквер імені Косіора перейменували на Петра Болбочана
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві сквер імені Косіора перейменували на Петра Болбочана

21 листопада на пленарному засіданні Київської міської ради депутати перейменували сквер імені Косіора на вулиці Січових Стрільців, 86. Тепер зелена зона носитиме ім’я Петра Болбочана

Громадське обговорення відповідного перейменування проходило з 1 березня до 1 травня 2017 року на єдиному веб-порталі територіальної громади міста в спеціальні рубриці Е-Місто. До голосування долучилися 375 громадян, з них зміну назви підтримали 78%, тобто 294 особи.

Довідка. Петро Болбочан – видатний український воєначальник, який увійшов у історію як один з найкращих полководців УНР. Він стояв біля витоків української армії у революційному 1917 р., коли став командиром Республіканського полку, а вже в наступних роках його популярність, як командира найбільш боєздатного і дисциплінованого з’єднання української армії – Запорізького корпусу, досягла своєї вершини.  1918 року Болбочан сформував Республіканський курінь. Він взяв участь у придушенні січневого заколоту більшовиків та в обороні Києва від Муравйова.

Рішення про перейменування скверу підтримали 85 депутатів.

Київська міська рада

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ