Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві відбувся допрем'єрний показ мультфільму "Чудове чудовисько"

До Міжнародного дня анімації у столичному кінотеатрі «Ліра» презентували короткометражний анімаційний фільм «Чудове чудовисько», знятий за мотивами однойменної книжки видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Презентація стрічки відбулась за участі Міністра культури Євгена Нищука, генерального директора дитячого видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Івана Малковича, виконуючого обов’язки генерального директора ДП «Укранімафільм» Дмитра Лісенбарта, керівника анімаційної студії «Червоний собака» Олени Голубєвої, письменника Олександра Дерманського та членів знімальної групи.

Міністр культури підкреслив, що українська анімація має глибоку історію і значну кількість яскравих анімаційних робіт, які здобули високі нагороди та вже стали класикою. Водночас Євген Нищук відзначив позитивну динаміку розвитку анімації в Україні в останні роки та додав, що цей напрямок відіграє важливу роль у промоції української культури.

«Мультфільм «Чудове Чудовисько», який презентується сьогодні, зроблений на високому рівні і зачіпає такі глибинні теми, такі як дружба, вірність та відданість, тому я переконаний, що його буде цікаво дивитися не лише дітям, а й дорослим. Є усвідомлення того, що анімація є особливо близькою і дієвою для дитячого виховання», - сказав Євген Нищук. - Анімаційний жанр справді є великим пріоритетом і потребує уваги держави, адже можливості української анімації дуже потужні і ми бачимо в цьому велику перспективу і велике завдання. Ми вважаємо за потрібне промотувати вітчизняне анімаційне мистецтво, адже роль анімації у промоції та популяризації української культури дуже важлива. Зокрема, анімація є одною з найперспективніших галузей в українській культурі».

Презентуючи фільм в.о генерального директора ДП «Укранімафільм» сказав: «Дійсно, зараз є великий попит на українську анімацію, тому на цій хвилі  потрібно зробити якомога більше проектів, зокрема, побудувати анімаційний центр,  який буде виробляти  сучасне анімаційне кіно, буде інтегрувати у анімацію нових креативних людей».

Мультфільм «Чудове чудовисько» – це історія про незвичайну дружбу дівчинки Соні та монстрика Чу, яскраво наповнений фольклорним, фентезійним та реальним світами, створений  на основі однойменної книжки Олександра Дерманського

«Кожен автор хотів би, щоб його книжку екранізували  і я радий, що це, врешті-решт, сталося. Коли твої герої продовжують мандрувати світом завдяки анімації – це круто. Так, мультик вийшов дещо чудернацький, але це навіть краще», - говорить Олександр Дерманський, автор сценарію мультфільму «Чудове Чудовисько. - Ті хто читав книжку і бачив мультик розуміють, що це дві різні речі , але це нормально, бо анімація і література потребують різних форм реалізації та розуміння».

Нагадаємо, що український анімаційний фільм "Чудове чудовисько" був відібраний для участі в конкурсній програмі короткометражних фільмів Family Cinema Weekend - Shorts for Kids, 33-го Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Анімаційний фільм «Чудове чудовисько» створений студією «Червоний Собака» за підтримки Держкіно України. Сценарій написаний на основі однойменної книжки Олександра Дерманського, видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Режисер стрічки – Сергій Мельніченко, продюсер – Олена Голубєва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ