Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Києві відбувся спортивний турнір «Пам’ять»

1/2
Днями в центрі Києва відбувся спортивний турнір «Пам’ять», який проводила всеукраїнська Асоціація єдиноборств «Комбат самозахист ІСО». Цей спортивний захід присвячений воїнам-інтернаціоналістам та воїнам АТО, які віддали своє життя за Україну. Турнір проходив за підтримки Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО на чолі з Артуром Дерев’янко, який особисто вручав призи та дипломи учасникам.

Цей захід дуже чітко продемонстрував єдність української спортивної, військової та патріотичної молоді, близькість незалежно від віку чи статусу, людей, які не з підручників знають, що таке захищати Батьківщину, готовність старших товаришів прийти на допомогу передати найцінніше – свій досвід і реальна здатність запропонувати ефективні рішення надзвичайно складних питань, які знову стають злободенними. «СЛАВА УКРАЇНСЬКИМ БІЙЦЯМ!» — девіз цього турніру.

Відкривав турнір Народний депутат України радник Президента України, учасник бойових дій в Афганістані Сергій Куніцин.

"Враження від турніру дуже позитивне. Керівник асоціації єдиноборств «Комбат-самозахист» генерал-майор Микола Миколайович Зенцев – наш бойовий побратим, учасник бойових дій, смілива військова людина яка у важкі часи відстоювала український Крим. Ми разом з Артуром Дерев’янком – головою Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, із задоволенням допомагаєм в організації турніру, тому що вшанування пам’яті загиблих українських воїнів допомагає суспільству згуртуватись. Дуже важливо зараз об’єднувати усіх ветеранів та учасників АТО навколо цієї пам’яті. Тим більше, що 150 тисяч з них повернулись з війни на сході. Треба цих хлопців підтягувати, допомагати їм в психологічній, суспільній реадаптації. А заняття таким бійцівським спортом як Комбат Самозахист ІСО – це ж добре для моральної, психологічної складової, і цілком відповідає сильному характеру хлопців", - зазначив Сергій Куніцин.

"У нас більше тисячі ветеранів-«афганців» воюють в АТО. Півтори сотні з них поранені. Більше ста, на жаль, загинули. Серед них наш товариш, командир «афганської» сотні Майдана Олег Міхнюк. Досвід ветеранів-«афганців» застосовується, думаю, не в повній мірі, не на 100%.  Ми неодноразово пропонували, щоб наших бойових офіцерів, які мають по 3-4 ордени з Афганістану – призначали радниками комбатів максимально реалізовували їх досвід. Це могло б урятувати багато життів. Але, на жаль, до нас прислухаються не завжди.

Сьогодні хлопці поводилися на рингу благородно, спортивно, адже головне – це дружба і бойове братство. Об’єднати бойові мистецтва та ветеранів АТО навколо дати 15 лютого, Дня вшанування учасників бойових дій – це велика справа", - додав чоловік.

Наголос

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ