Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

У Києві відкриється виставка «Український Схід»

17 лютого, об 11:00, в увідному залі головної експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 27) відкриється виставка «Український Схід» та відбудеться зустріч з її героями і членами їхніх родин

Це другий музейний проект, що висвітлює війну на Сході України. Перший, «Україна. Реалії сучасної війни», складався з десятьох виставок. За два з половиною роки співробітники музею зібрали понад 4 тис. автентичних музейних предметів. Половина з них експонуватимуться вперше.

Структурно виставка складається з розповідей про участь різних військових формувань, добровольчих батальйонів у бойових діях на Сході України впродовж 2014–2017 років. Також у символічні батальйони об’єднані капелани, медики, волонтери, військові журналісти. На знак вдячності за братню допомогу – «іноземний легіон», у якому нашу землю захищають білоруси, грузини, чеченці та представники інших народів.

Центральна композиція – «Хресний шлях» – уособлює криваву ціну, яку платить український народ за право вільно жити на своїй землі. В її основі – карета швидкої допомоги 17-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Разом із солдатами вона пройшла «гарячими місцями» Луганської та Донецької областей, врятувала сотні поранених та вивозила тіла загиблих. Поруч – закривавлений одяг полеглих у 2014 році Героїв України генерал-майора Сергія Кульчицького, сержанта Олега Міхнюка, а також матеріали загиблих цієї зими Героя України капітана Андрія Кизила, розвідника Леоніда Проводенка, санінструктора Наталії Хоружої, сержанта Володимира Крижанського.

У пролозі до виставки – колекції прапорів та шевронів, переданих до музею безпосередньо учасниками бойових дій.

Партнерами проекту є команда журналістів ТСН каналу «1+1» та волонтери гуманітарної місії «Чорний тюльпан».

Контакти організаторів:

e-mail: [email protected]

Адреса: вул. Лаврська, 27, м. Київ, Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ